Kultur

Aboriginernes kultur er den eldste kulturen som er nevnt i historien. Det går helt tilbake til rundt 50 000 år eller mer. En av grunnene til at aboriginerne har tatt vare på kulturen sin så lenge, er at de har den gode evnen til å tilpasse seg de forandringene som har skjedd over tidene.  

På grunn av de store stammedelingene så kan vi finne mange forskjellige skikker og kulturer som ble praktisert blant de forkjellige stammene, men det er fortsatt mange likheter innen kulturen.

Aboriginere oppfatter ikke land som bare jord, steiner og mineraler men de har en veldig nært tilknytning til det.  For aboriginere er landet kjernen av all åndelighet og dette forholdet og ånden av «landet» er sentral til utgivelsene som er viktig for det aboriginske folket i dag.

We cultivated our land, but in a way different from the white man. We endeavoured to live with the land; they seemed to live off it. I was taught to preserve, never to destroy.

 Oversettelse: Vi dyrket vårt land, men på den måten som er ulik fra den hvite mannen. Vi bestrebet oss til å leve med landet ; de syntes til å leve av. Jeg ble lært til å bevare, aldri til å ødelegge.  Aborigine Tom Dystra       http://www.culture.gov.au/articles/indigenous/ 

Aboriginere har et system for slektskapet, slik at de holder oversikt over slektinger, og viktigst av alt hvem som kan gifte seg med hvem. Systemet av slektskapet anbringer alle i et spesifikt forhold til hverandre, også spesielle forhold med landområder som blir basert på deres klan eller slektning. Disse forholdene har roller og ansvar som blir festet til dem.

 Å lære det innviklede mønsteret av slektskapet er som en utdannelse for et aboriginerbarn. Etter at den modne alderen er nådd, vet personen nøyaktig hvordan han eller hun skal oppføre seg blant forekjellige folk. Mange av disse formene av oppførsel er betraktet nødvendig til å vise høflighet og respekt til visse slektninger. Disse forpliktelsene former en del av de aborginske reglene/lovene.

Aboriginere har forkjellige seremonier og ritualer. Når et barn når puberteten, kommer de til å få store ansvar og plikter. De markerer overgangen ved at det blir holdt spesielle seremonier. For jenter ble det holdt veldig enkle. Men overgangritual for gutter kunne gå over atskillige år, og var tilknyttet med den intensive opplæringen i tradisjonene og mytologi av klanen, men generelt for alle klaner var det viktigste punket omskjæring. Da blir gutten godtatt i medlemskapet i samfunnet. 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere liker dette: